Ljerka Njerš

izbornik

KRAPINA, “OK! OTKRIJMO KREATIVNOST”

25. listopada 2018.

U okviru projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“ sufinanciranog od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u Galeriji grada Krapine je u četvrtak 25. listopada 2018. započela Umjetnička radionica keramike-prvi ciklus u trajanju od 25 sati. Na radionici sudjeluje 11 polaznika s navršenih 55 godina i više koji žele otkriti svoju kreativnost kroz oblikovanje unikatnih keramičkih predmeta, nakita i keramoskulptura. Voditeljica radionice dr. art Mirjana Smolić na početku rada upoznala je polaznike sa karakteristikama keramike i načinima rada iz kalupa, slobodnim modeliranjem i izvlačenjem gline.

Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina, istaknula je kako je to jedini projekt iz naše Županije koji je dobio sredstva. – Održat će se pet ciklusa likovnih radionica. Radionice keramike vodit će Ljerka Njerš i Mirjana Smolić dok će radionice vitraja voditi Dominik Jurić. Radionice će se održavati u Loboru, Krapini i Tuheljskim Tolicama. U zimskim mjesecima jednom tjedno po četiri sata održavat će se radionice keramike, a na proljeće radionice vitraja – istaknula je Pavlović.

Dodala je i kako će se najveći broj radionica održavati u Krapini, a svima onima koji će do tamo morati putovati vraćat će se putni troškovi. Isto tako, održat će se i pet izložbi radova polaznika – tri u Krapini, jedna u Sv. Ivanu Zelini i Slatini. Do tamo će biti organiziran prijevoz autobusom i ručak, a sve će to biti financirano iz projekta.

O samom su projektu ponešto rekle i umjetnice koje će sudjelovati u projektu. Ljerka Njerš istaknula je kako joj je drago da je mlada generacija pokrenula projekt usmjeren na stariju generaciju te priliku ljudima da se okušaju u umjetnosti, a s njom se složila i Dominik Jurić, umjetnica u vitraju.

Krapina je prepuna umjetničkih motiva baš kao i Zagorje. Drago mi je što ćemo pružiti priliku ljudima da se okušaju u umjetnosti, a jedinstvena je to mogućnost jer su svi troškovi pokriveni – naglasila je Jurić.Ovo je izuzetna prilika da uz izuzetne umjetnice ljudi nauče ponešto o umjetnosti, da si daju oduška i da iskažu svoju kreativnu stranu. Radionice su tempirane u zimskom periodu i ranom proljetnom kad je malo manje posla i kad se možemo posvetiti nekim hobijima – rekao je zamjenik gradonačelnika Drago Kozina.

Voditelj projekta je Vesna Kunštek ravnateljica Galerije grada Krapine.

povratak na popis novosti

Ljerka Njerš - 2024 - All rights reserved izrada: dzDesign