Ljerka Njerš

izbornik

Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2021. godini

10. siječnja 2022.

Svečana dodijela nagrada za životno djelo Ljerka NjeršSvečana dodijela nagrada za životno djelo Ljerka Njerš

Povodom 71. godišnjice od osnutka ULUPUH-a, ULUPUH pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH dodjeljuje Nagradu ULUPUH-a za životno djelo, Nagradu za najbolji izložbeni i izdavački projekt u 2021. godini te Nagradu za najboljeg mladog autora.

Umjetnički savjet ULUPUH-a je odlučio, a Upravni odbor ULUPUH-a potvrdio kako slijedi:

– Nagrada za životno djelo : Ljerka Njerš

– Nagrada za najbolji izložbeni projekt : Lidia Boševski : Materia

– Nagrada za najbolji izdavački projekt : monografija Martine Petranović: Slikar u kazalištu – Zlatko Kauzlarić Atač (Urednice: Ivana Bakal, Martina Petranović, grafički dizajner: Mario Aničić)

– Nagrada za najboljeg mladog autora : Feđa Gavrilović

ULUPUH-ovo priznanje za poseban doprinos ugledu Udruge ove će se godine uručiti Branku Franceschiju, a počasnom članicom proglasit će se Isabella Mauro.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u Muzeju za umjetnost i obrt uz laureate i strogo ograničen broj uzvanika u četvrtak, 13. siječnja. Prijenos uživo možete pratiti putem društvenih mreža:  Facebook:@ULUPUH s početkom u 12 sati.
Nagrade i priznanja uručit će Nevena Tudor Perković, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Ministarstva kulture i medija. Predsjednica ULUPUH-a, doc. dr. art. Ivana Bakal proglasit će počasne članove ULUPUH-a.

povratak na popis novosti

Ljerka Njerš - 2022 - All rights reserved izrada: dzDesign