Ljerka Njerš

izbornik

ZAGREB-“Godine ljepote”-Institut Liszt Zagreb

21. veljače 2024.

Promocija knjige Ljerka Njerš: Godine ljepote održat će se u srijedu 21. veljače 2024. u 18 sati u Institut Liszt , Mađarskog kulturnog centra, Augusta Cesarca 10 u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti povjesničari umjetnosti, Joško Belamarić i Branka Hlevnjak, autorica knjige.

U sklopu predstavljanja knjige biti će prikazan desetominutni film Ernestà Gregla Keramika i slikarstvo s ljubavlju iz 2001. godine, uz glazbu Antuna Tomislava Šabana i izložba Ljerke Njerš, Portreti, izložba portreta autora tekstova zastupljenih u knjizi Godine ljepote.

Godine ljepote je izložba portreta. koje je većim dijelom Ljerka Njerš sama fotografirala i nadalje likovno obradila, odajući počast likovnim kritičarima, književnicima, pjesnicima, glazbenicima, prijateljima i obitelji koji su je pratili i podupirali kroz brojna desetljeća na njenom kreativnom i istraživačkom putu. Umjetnica grafički i slikarski intervenira na fotografijama dajući im slikarka obilježlja. Na pop-up izložbi će se moći pogledati 100 portreta te će biti predstavljena istoimena knjiga koja prikazuje 122 autora te više od 200 tekstova koji su povezani sa životom Ljerke Njerš.

Izložba se može razgledati 23. veljače od 10 do 16 sati.

povratak na popis novosti

Ljerka Njerš - 2024 - All rights reserved izrada: dzDesign