Ljerka Njerš

izbornik

SAMOBOR, 5. Međunarodni trijenale autoportreta “Ja – između zbilje i imaginacije”

9. travnja 2021.

5. Međunarodni trijelane autoportreta “Ja – između zbilje i imaginacije”5. Međunarodni trijelane autoportreta “Ja – između zbilje i imaginacije”

U organizaciji Galerije Prica, POU Samobor u Samoboru je otvorena relevantna međunarodna skupna izložba – 5. Međunarodni trijenale autoportreta “Ja – između zbilje i imaginacije”. Na poziv se odazvalo 385 umjetnika sa 676 prijavljenih radova od kojih je odabrano 87, među kojima i radovi osam slavonskih umjetnika. Izložba je otvorena do 16. svibnja 2021. godine.

Izložba 5. Međunarodni trijenale autoportreta „Ja – između zbilje i imaginacije” slijedi zacrtan put koji je prepoznat u umjetničkom svijetu svojim tradicionalnim održavanjem svake tri godine. Do sada su realizirana četiri izdanja te žirirane izložbe i to 2008./09., 2011/12., 2014. i 2017. godine.

Ideja izložbe postavljena je prilikom realizacije prvog trijenala kada je autor izložbe bio povjesničar umjetnosti Guido Quien koji je na neki način „udario temelje” i čvrsto polazište ovom projektu, a s istim ciljem nastavile razvijati likovne kritičarke Višnja Slavica Gabout, Branka Hlevnjak i Sonja Švec Španjol, prilikom čega su svi argumentirano elaborirali činjenice koje opravdavaju održavanje trijenala i njegov daljnji kontinuitet.

Ovo peto izdanje trijenala nosi međunarodni karakter stoga se na poziv odazvalo 385 umjetnika sa 676 prijavljenih radova od kojih je stručni žiri u sastavu Nikola Albaneže i Nikolina Šimunović za izlaganje odabrao 87 radova za predstavljanje na ovoj trijenalnoj manifestaciji. Izlažu umjetnici iz svih dijelova Hrvatske kao i Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Kanade i SAD-a.

Radno vrijeme Galerije Prica:

utorak – četvrtak 9 – 14h

petak 13 – 19h

subota – nedjelja 10 – 17h

Zbog epidemiološke situacije maksimalni broj posjetitelja koji istovremeno može biti u Galeriji Prica je do 45 osoba.

povratak na popis novosti

Ljerka Njerš - 2024 - All rights reserved izrada: dzDesign